Szabadidő

Menő könyvklubot indított a 11 éves kisfiú, hogy a többi fiú is megszeresse az olvasást

A 11 éves Sidney Keys nemcsak olvasni szeret: olvasmányélményeit szeretné megosztani másokkal is. Ezért indított könyvklubot, amibe a korabeli fiúkat várja, hogy együtt merülhessenek el az irodalomban.

Sok gyerek szeret olvasni, de olyan szenvedélyes könyvmollyal, mint a 11 éves Sidney Keys, ritkán találkozunk a kiskamaszok között. A St. Louisban élő kissrác nem csak olvasni szeret: az olvasmányélményeiről beszélgetni is szeretne. Sidney szerint sem az olvasásra, sem a beszélgetésre nem jut elég idő a suliban – ezért vette saját kézbe az ügyet!

A kisfiú menő könyvklubot indított, Books’n’Bros (Könyvek és Haverok) címmel, ahová 8-12 éves fiúkat vár, hogy együtt ismerkedhessenek meg az irodalom remekeivel, különös tekintettel az afro-amerikai szerzők műveire. A szuper kezdeményezésnek nem akármilyen szponzora akadt: az olvasókörhöz a Microsoft adja a helyszínt, így a beszélgetés után egy kis videójátékra is van lehetőség.

 Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top