nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Fa Nándor állami kitüntetést kapott

Fa Nándor állami kitüntetést kapott

Magyar Érdemrenddel tüntették ki Fa Nándort. A Vendée Globe versenyt idén újra teljesítő vitorlázó korábban lekötött programja miatt nem tudott ott lenni az ünnepségen, de külön kérte, hogy később személyesen vehesse át a díjat.
NLCafé
f Ajánlom

A Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést a magyar vitorlázósportot egyedülálló teljesítményével és eredményeivel nemzetközi rangra emelő legendás pályafutása, saját tervezésű és építésű versenyhajóival elért világraszóló sikerei elismeréseként kapta Fa Nándor hajótervező és -építő, óceáni szólóvitorlázó, a Fa Hajó Kft. tulajdonosa.

Az óceáni szólóvitorlázó “egyszerű magyar állampolgárként” úgy látja, a magyar társadalomtól kapja a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést, ezért rendkívüli megtiszteltetésnek tartja. 

Ijesztően gyorsan kopnak a negatív élmények, csak a szépek maradnak meg” – tekintett vissza a 63 éves sportember a 2016–2017-es Vendée Globe szóló földkerülő versenyre, amelyen 93 napos teljesítménnyel a nyolcadik lett saját tervezésű és építésű hajójával, a Spirit of Hungaryvel. Ezzel ő a viadal történetének legidősebb versenyzője, aki 100 napon belül teljesítette a távot, egyben legjobb időeredményét érte el.

Hajójáról, a 60 lábas Spirit of Hungaryről elmondta, nyáron szétszereli, s kvázi újjáépíti.
“Még nem tudom, mi lesz a sorsa, de én már nem fogok versenyezni vele, mert ehhez rengeteg plusz idő, pénz és energia kell” – tette hozzá. A hátralévő Vendée Globe-programok közül kiemelte, hogy május 13-án lesz a hivatalos eredményhirdetés, valamint már van egy meghívása a Elysée-palotába, ahol majd François Hollande francia köztársasági elnök fogadja a hajósokat.

Megosztás Facebookon