Szabadidő

Kölyökkutyusokat akartak Olaszországba csempészni

Négy cuki kölyökkutyát akart Olaszországba csempészni egy román kamionsofőr. Az M7-es autópályán bukott le.

A NAV Somogy megyei pénzügyőrei az M7-es autópálya sóstói pihenőjében ellenőrizték azt a román kamiont, amelyet átvizsgálva, négy fehér színű bichon fajtájú kölyökkutyát találtak. A kutyusok állat-egészségügyi könyveibe semmilyen bejegyzést nem rögzítettek, a tulajdonost sem tüntették fel. A kölyökkutyákat a román sofőr Olaszországba akarta csempészni.

A helyszínre érkező hatósági állatorvos megállapította, a kölyökkutyákba még nem helyezték el az azonosító chipeket sem, ezért azokat az orvos pótolta. A kutyusok nagy valószínűséggel a kötelező oltásokat sem kapták meg, a kamionsofőr legalábbis nem tudta bemutatni az azt bizonyító hatósági igazolást, ezért az állatorvos megtiltotta a kutyusok szállítását a járvány veszélyére tekintettel.

A kiskutyákat a Siófoki Állatvédő Alapítvány telephelyére szállították, átmenetileg karanténba helyezték őket. Az alapítvány tájékoztatása a szállítási körülmények miatt két kiskutya orvosi ellátásra szorul.

Olaszországba akarták csempészni a kölyölkkutyákat
Olaszországba akarták csempészni a kölyökkutyákat (fotó: NAV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top