Szabadidő

Két új szépség érkezett a Budakeszi Vadasparkba

Új mackók érkeztek a Budakeszi Vadasparkba, amik a tavaly elhunyt Vackort és az őt gyászoló párját, Móric igyekeznek pótolni. Romulusz és Tibor régi, összeszokott párosként érkezett Budakeszire, hogy a látogatók rajtuk keresztül ismerkedhessenek a barna medvékkel.

Új barna medvék érkeztek a Budakeszi Vadasparkba, és már birtokba is vették a megújított medvekifutót. Romulus és Tibor azután érkezett Budakeszire, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt a park Vackor névre hallgató barna medvéje. Hű társa, Móric, mint a barna medvék általában, nehezen köt új barátságokat, ezért visszavitték Veresegyházra, ahonnan két összeszokott mackó érkezett Budakeszire.

Forrás: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda
Forrás: Budakeszi Vadaspark / Surányi Linda

“A Vadaspark részére minden egyes új állat érkezése különösen nagy öröm és kihívás! A Romulusszal és Tiborral való ismerkedés és a látványetetések betanítása érdekes feladatot fog jelenteni minden dolgozó számára. A medvekifutót egyúttal pedig nemcsak megerősített biztonsági rendszerrel korszerűsítettük, hanem vadonatúj, törhetetlen üvegbetétek elhelyezésével tettük lehetővé, hogy a közönség akadálytalanul, szinte testközelből gyönyörködhessen a tekintélyt parancsoló csúcsragadozókban” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top