Szabadidő

4 vidéki program, ahová mindenképpen el kell menni március 15-én

Magyarországon belül nincsenek igazán nagy távolságok, így a március 15-i egynapos ünnep alkalmából is érdemes felkerekedni és ellátogatni egy-egy vidéki helyszínre az érdekes programok miatt is.

Ágyúlövések Egerben

 Eger közkedvelt iskolai kirándulócélpont, idén március 15-én is biztosan sokan választják, nem csak iskolások, ezt a történelmi várost úti célnak. A március 15-i program egyúttal a váridény nyitánya is Heves megyében, amit zászlófelvonással és ágyúlövésekkel tesznek még látványosabbá. Gyerekeknek lesz kézműves-foglalkozás, bizonyosan szebbnél szebb kokárdákat is lehet majd készíteni.

 Bajuszmustra Szentendrén

 A szentendrei Skanzen területén a nemzeti ünnep tiszteletére az 1848/49-es szabadságharc jelképeit veszik majd elő: csákó, kard, bajusz, vesszőparipa. A huszártáborban lesz lovasbemutató és gyakorlati oktatás kis huszároknak. A Magyar Bajusz Társaság pedig bajuszpödrésből tart bemutatót és oktatást. A programok március 12-től kezdődnek.

4 vidéki helyszín, ahová mindenképpen el kell menni március 15-én

 Szeged: toros és pálinkás programok

 Március 15-én veszi kezdetét, és egészen hétvégéig tart a Szegedi Toros Pálinkafesztivál. Inkább gasztronómiai, mint nemzeti ünnep lévén, hatalmas mennyiségben állnak majd rendelkezésre a malac-, és disznóhúsból készült ételek. Persze nincs disznótoros pálinka nélkül, széles szortimenttel és különleges párlatokkal készülnek idén a résztvevő vendéglátósok. A nagy eszem-iszom mellett azért igényes kulturális programokkal is számolhatunk, ezek keretében megemlékezhetünk a hősökről is.

 Füredi Tavaszi Fesztivál

A Balaton fővárosában már évek óta nagy sikerrel megrendezett tavasznyitó eseményen idén március 15-én is igényes programokra számíthatunk: irodalmi és gyermekprogramok, népzenei koncertek, fáklyás felvonulás, kézműves-foglalkozások, reformkori séta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top