Szabadidő

Kerekesszékes énekesnőt küldenek az oroszok az Eurovízióra

Szerencsére sikerült felülkerekednie a zenének Ukrajna és Oroszország feszült diplomáciai viszonyán, még ha csak rövid időre is. Kiderült, hogy Oroszország nem bojkottálja a kijevi Eurovíziós Dalfesztivált, az országot Julia Szamojlova énekesnő képviseli majd.

Vasárnap eldőlt, hogy Oroszországot Julia Szamojlova kerekesszékes énekesnő fogja képviselni a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon. Az oroszok részvétele sokáig bizonytalan volt, mert több orosz politikus és előadóművész is a rendezvényről való távolmaradásra szólított fel a két ország rossz viszonya miatt.

A 27 éves énekesnő gyermekkora óta kerekesszékhez kötött, 2013-ban bejutott az orosz X-Factor döntőjébe, 2014-ben pedig fellépett a szocsi Paralimpiai Játékok megnyitóján. Szamojlova az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében a Flame is Burning című dalt adja elő.

Ezt dalt énekli Julia Szamojlova az Eurovízós Dalfesztiválon

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjét május 9-10-én, döntőjét pedig május 13-án tartják az ukrán fővárosban, ahol Magyarországot Pápai Joci képviseli majd.

A tavalyi verseny orosz résztvevője, Szergej Lazarev a harmadik helyen végzett.

Frissítés:

Közben érkeznek a reakciók is mind ukrán, mind orosz részről Julia Szamojlova Eurovíziós fellépésére. Az ukránok vizsgálják, hogy ki tudják-e tiltani az országból az énekesnők, amire egy 2015-ös krími koncertje miatt lehetne lehetőség.

Egy ukrán törvény értelmében az elcsatolt Krím félszigetre csak ukrán területről, az ukrán hatóságok engedélyével szabad beutazni. Bárkit, aki ezt a szabályt megszegi, többéves beutazási tilalommal sújthatnak Ukrajnában.

Ha Julija Szamojlova megsértette a krími beutazási feltételeket, több évre is kitilthatják Ukrajnából, így nem vehet részt az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top