Szabadidő

Cáfolják, hogy a szentendrei laktanyából kis híján lelőttek egy futónőt

Az NLCafé is beszámolt arról a megdöbbentő esetről, amely szerint a szentendrei Duna parti sétányon futó nőt kis híján eltalált egy lövedék. A golyót a szomszédos laktanyában gyakorlatozó katonák lőhették ki. A minisztérium szerint ez nem lehetséges.

Kis híján lelőttek egy futónőt a katonák Szentendrén, amikor a golyó gyakorlatozás közben gellert kapott. A Magyar Honvédség máris cáfolja az esetet, közleményükben azt írják, semmilyen veszély nem fenyegeti a szentendrei laktanya környékén sétálókat.

A Facebookon terjedt a futónő esete, e szerint a szentendrei Altiszti Akadémia lőteréről a laktanya mögötti sétányra veszélyes lövedék jutott ki. A honvédség kivizsgálja az ügyet annak ellenére, hogy állításuk szerint a laktanyában zajló kiképzések semmilyen körülmények között nem veszélyeztetik a környéken élők testi épségét.

A négy oldalról zárt lőtérről nem juthat ki semmilyen, veszélyt jelentő lövedék a Duna-parti sétányra. Az évtizedek óta működő lőtér mögötti Duna-parti sétányon üzleteket, lakóházakat építettek, amelyeket a laktanya területén lévő lőtér semmilyen formában nem veszélyeztet.

Az Altiszti Akadémia lőterén gyakorlatoztak a katonák

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top