nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Csak hitte a halász, hogy az ellenőrök már elmentek

Csak hitte a halász, hogy az ellenőrök már elmentek

300 ezres bírságra számíthat az a halász, aki többszörösen megszegte a szabályokat. Csaknem egy mázsa halat foglaltak le nála.
NLCafé
f Ajánlom

Bejelentésre mentek el szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálatának ellenőrei egy Tiszalök környéki halászhoz. A férfi 19 kiló halat mutatott be a halőröknek, mondván, aznap 9 kilót fogott, kedden pedig 10 volt a zsákmány.

via GIPHY

Az ellenőrök köszönték a tájékoztatást és úgy tettek, mint távoznának, de továbbra is megfigyelték a halászt. Így vették észre, hogy az ellenőrzött halász kísérője halakat pakol zsákokba, majd azokat elrejti, és újra csatlakozik társához.

Visszamentek, és a kísérő elismerte, hogy a zsákokban lévő halat a halász fogta az elmúlt két napban, ő pedig segített elpakolni és elrejteni a fogást. Mivel bűncselekmény gyanúja is felmerült, a halőrök értesítették a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait, akiknek kiérkezésekor a halász elismerte tettét.

A halásznál és társánál több mint 87 kg halat (94 db bagolykeszeget, 72 db dévérkeszeget, 64 db karikakeszeget, 6 db jászkeszeget, 5 db balint, 2 db paducot, 1 db süllőt és 1 db bodorkát) találtak a halőrök. A halak piaci értéke meghaladja a 146 ezer forintot. A halász jogosulatlan halászat elkövetésével gyanúsítható, megsértette a fogási napló vezetésének szabályait, nem tartotta be a mennyiségi korlátozást, valamint több halfaj esetében a méretkorlátozást és a tilalmi időt sem.

Cselekedetéért akár 300 ezer forintos bírságra és a halászattól, horgászattól történő 3 éves eltiltásra is számíthat – közölte a Nébih.

Megosztás Facebookon