Szabadidő

Piacra dobják David Bowie két kiadatlan albumát

A tavaly elhunyt énekes után sok feldolgozatlan anyag maradt hátra, most két limitált szériás lemez kerül a boltokba április végén.

A zene kaméleonjának is nevezett énekes tavaly január 10-én hunyt el, 69 éves korában. A számtalan műfajban alkotó, extravagáns megjelenésű művész utolsó albuma, a Blackstar két nappal halála előtt jelent meg.

Most a tíz évvel ezelőtt, a független művészek ünneplésére kitalált Record Store Day évfordulóján, április 22-én két albumot is kiadnak, bizonyára hatalmas lesz az érdeklődés irántuk a Bowie-rajongók körében.

Az egyik egy három lemezes koncertalbum, amelynek teljes címe Cracked Actor (Live in Los Angeles 1974). Ez Bowie Philly Dogs turnéján készült 1974 szeptemberében. A három lemezen összesen ötoldalnyi zene hallható, míg a hatodik oldalra a Bowie felirat került. 

A Cracked Actor című album hangzása más, mint a “hivatalos” 1974-es David Live című élő Bowie-lemez, ugyanis más háttérzenészek és énekesek közreműködésével készült. Érdekesség, hogy az egyik háttérénekes a 2005-ben tragikusan fiatalon, 54 éves korában elhunyt soul és R&B-legenda Luther Vandross volt, aki pályája elején Diana Ross-szal, Chaka Khannal és Barbra Streisanddal is dolgozott együtt. A lemezeken a szintén tavaly kiadott The Gouster című album számai hallhatóak élőben.

A másik kiadatlan lemez egy 1971-ben eredetileg promóciós céllal, kis példányszámban készült album, a Bowpromo újbóli kiadása. Ezen hét eredeti Bowie-dal szerepel, mellette jegyzeteket és grafikákat találnak majd a rajongók.

A két album csak limitált példányszámban lesz kapható (Fotó: Tumblr)
A két album csak limitált példányszámban lesz kapható (Fotó: Tumblr)

A Bowpromo dalai javarészt olyan számok, amelyek később alaposan átdolgozott változatban megjelentek, többek között a Hunky Dory, a The Rise and Fall of Ziggy Stardust és a Spiders from Mars albumokon.

A két kiadatlan lemezen az alábbi dalok szerepelnek majd:

Cracked Actor (Live in Los Angeles 1974)

Első lemez, A-oldal:
Introduction
1984
Rebel Rebel
Moonage Daydream
Sweet Thing/Candidate/Sweet Thing

Első lemez, B-oldal:
Changes
Suffragette City
Aladdin Sane
All The Young Dudes
Cracked Actor

Második lemez, A-oldal:
Rock ‘n’ Roll With Me
Knock on Wood
It’s Gonna Be Me
Space Oddity

Második lemez, B-oldal:
Diamond Dogs
Big Brother
Time

Harmadik lemez, A-oldal:
The Jean Genie
Rock ‘n’ Roll Suicide
John, I’m Only Dancing (Again)

Harmadik lemez, B-oldal:
David Bowie logó grafika

Bowpromo

Oh! You Pretty Things 
Eight Line Poem 
Kooks 
It Ain’t Easy 
Queen Bitch
Quicksand Bombers / Andy Warhol Intro

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top