Szabadidő

Művészet: egy hetet töltött sziklába zárva

Gyorsan elröppent az az egy hét, amit egy francia művész egy mészkőszikla belsejébe zárva töltött, önként. Abraham Poincheval ma szabadult szűk börtönéből, és már egy újabb előadásra készül.

Egy hetet töltött egy mészkőszikla belsejébe zárva Abraham Poincheval francia művész, aki szabadulása után csak segítséggel tudott mozogni, és egyből le kellett ülnie. A kortárs művészeti múzeumban felállított tizenkét tonnás mészkőtömb belsejében eltöltött egy hétre belső utazásként tekint Poincheval, aki az egyhetes performansz alatt csak szárított húst és leveskonzervet evett, az viszont rejtély, hogy a mosdóhasználatot hogyan oldotta meg.

Poincheval nem ma kezdte a bezárkózást: korábban két hetet töltött egy kitömött medvében, nyolc napig volt eltemetve egy szikla alatt, és utazott már palackpostán is a Temzén. A művész következő nagy dobása az lesz, hogy madártojásokra ül egy hétig, hogy kikeltse azokat.

444

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top