Szabadidő

Oscar-baki: felpörgött a mémgyár a kínos díjátadó után

Az Oscar-díjak történetének egyik legkínosabb bakijával zárult a 89. díjátadó gála. Warren Beatty és Faye Dunaway véletlenül a La La Landnek adták a legjobb film Oscarját, az internet népe pedig egyből lecsapott a súlyos hibára.

Tény, hogy a Bonnie és Clyde címszerepét alakító páros nem tehetett a kínos incidensről: a rossz borítékot a szavazatokat 1934 óta összesítő PwC könyvvizsgáló cég egyik munkatársa adta a felolvasók kezébe. A La La Land stábja már a színpadon állt és az egyik producer már a köszönőbeszédet mondta, amikor fény derült a rendkívül kínos bakira. A legjobb film így a Barry Jenkins által rendezett Moonlight lett.

A Kaliforniai álom csapata sportszerűen viselkedett, amikor fény derült a hibára, Jordan Horowitz, a Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével leforgatott musical producere lépett Beatty mellé és felvilágosította a közönséget a tévedésről.

A kínos pillanat, amikor Jordan Horowitz bejelenti a tévedést
A kínos pillanat, amikor Jordan Horowitz bejelenti a tévedést

 Az eset kísértetiesen emlékeztet a 2015-ös Miss Universe szépségkirálynő-választásra, amikor rossz fejre került a győztesnek járó korona: a műsorvezető Steve Harvey véletlenül Miss Kolumbiát hirdette ki győztesnek, holott a 2015-ös cím Miss Fülöp-szigeteknek járt igazából. Harvey-t utána hosszan ekézték tévedése miatt, a tegnapi baki után azonban végre fellélegezhet, mostantól ugyanis az Oscar-szervezőket, na meg persze Beattyt és Dunawayt fogják sokáig emlegetni, mint a legkínosabb tévés tévedés elkövetőit. Nem meglepő, hogy Harvey gyakran előkerült a tegnap esti események után. Az alábbi tweet mellé például a műsorvezető fotóját csatolták, “Szabad vagyok!” felkiáltással.

A vicces kedvű internetezők a legutóbbi Csillagok háborúja filmből, az Ébredő erőből is kölcsönöztek két gifet, amely a legjobb filmnek járó Oscar sorsát ábrázolja. Az első természetesen a La La Land és az Oscar-díj:

Oscar-baki: felpörgött a mémgyár a kínos díjátadó után

A második pedig a Moonlight:

Oscar-baki: felpörgött a mémgyár a kínos díjátadó után

Az est során több színész és a műsorvezető Jimmy Kimmel és elsütött pár poént a botrányt botrányra halmozó Donald Trump amerikai elnök kárára. A viccelődésből a baki után természetesen az internet mémgyárosai sem maradhattak ki. Az alábbi képen az USA 45. elnöke bejelenti a legjobb filmnek járó Oscar győztesét.

Az internet egyébként felkapta a republikánus elnök egy 2015-ös tweetjét is, amikor azt írta: “az Oscar-gála egy szomorú tréfa, akárcsak az Egyesült Államok elnöke. Szörnyű dolgok ezek!”

Többen kiposztolták Trump régi tweetjét, és azt írták: két évvel korábban posztolta, mint kellett volna. 

A súlyos baki mellett az est további eseményeit is feldolgozta az internet népe. A színészként és forgatókönyvíróként is dolgozó Daniel David Stewart például úgy fogalmazott: “ha Az öngyilkos osztag Oscar-díjat nyerhet, akkor te is el tudsz menni futni, amiről már két hónapja beszélsz.”

Megemlékeztek az életmű-Oscart nyerő Jackie Chanről is, aki a vörös szőnyegen is kapható volt egy kis bohóckodásra.

Jackie Chan hasn't been this cool since Rush Hour 3 #ERedCarpet #Oscars

A post shared by Claudia Oshry (@girlwithnojob) on

Illetve a legjobb férfi mellékszereplő díját első muszlimként elnyerő Mahershala Ali is kapott egy kis Photoshop-kezelést: a legjobb film Oscarját végül elnyerő Moonlight egyik jelenetében épp az ikonikus szobrocskát tanítja úszni. 

A gálaest egyik legcukibb jelensége kétségkívül az Oroszlán című filmben nyújtott teljesítményéért Oscar-díjra jelölt Dev Patel volt, aki anyukájával érkezett a vörös szőnyegre. Többen meg is jegyezték, hogy milyen megható látványt nyújtottak.

A végére még egy cukiság: a tegnapi gálán beszélgető Justin Timberlake-ről és Ryan Goslingról valaki előásott egy régi fotót, amikor még csillogó szemű kisfiúként tekintettek a jövőbe.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top