Szabadidő

Oscart kapott a Mindenki – csodálatos magyar filmsiker

Nem számított a legjobb rövidfilm kategória legfőbb esélyesének, ezért óriási meglepetés, hogy Deák Kristóf imádni való története, a Mindenki hozta el az Oscart a 89. Oscar-gálán.

Az előzetes latolgatások még Selim Azzazi francia kisfilmjét, az Ennemis intérieurs-t hozták ki nagy esélyesként, mivel a terrorizmussal foglalkozó témája miatt nagyon is aktuális, és idén amúgy is egy átpolitizált Oscar-gálát – melynek már a főpróbáján is ott volt a Mindenki stábja – várt a közönség Donald Trump miatt, így aztán hatalmas meglepetés volt, amikor végül nem a franciákat szólították színpadra, hanem a magyar film rendezőjét, Deák Kristófot, aki egy életigenlő és borzasztóan szerethető sztorival lopta be magát az Akadémia szavazóinak szívébe.

Oscart kapott a Mindenki - Csodálatos magyar filmsiker

Rövidre kell fognom, de sok embernek kell megköszönnöm. A családomnak, a tanáraimnak, a stábnak a feleségemnek. Ajánlom ezt a díjat az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot számunkra, vagyis a gyerekeknek. Próbáljuk meg úgy felnevelni őket, hogy büszkék lehessünk rájuk

– ezekkel a sorokkal köszönte meg az Oscar-díjat Deák Kristóf.

Oscart kapott a Mindenki - Csodálatos magyar filmsiker

A rendező népes különítménnyel utazott ki Los Angelesbe, többek között vele tartott a filmbeli tanárnőt alakító Szamosi Zsófia, valamint a Mindenki két tündéri kislányát alakító Hais Dorka és Gáspárfalvi Dorka, hogy együtt szurkoljanak a filmért, és persze most együtt ünnepeljenek.

Ha pedig még nem láttad a  Mindenkit, itt megnézhetsz belőle egy rövid kedvcsinálót:

Aki pedig még nem látta a filmet, március 5-ig itt megnézheti.

 

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top