Szabadidő

Legendás cirkuszi család tagjai is megsérültek a légtornászok súlyos balesetében

Öt légtornász megsérült, amikor a floridai Sarasota cirkuszában összeomlott egy kötélen egyensúlyozó emberpiramis. A legendás Wallenda-család tagjai is a sérültek között voltak.

Négyen súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült, amikor próba közben összeomlott egy kötélen egyensúlyozó nyolcfős emberpiramis a floridai Sarasota cirkuszában szerdán. A hatóságok nem közölték a sérültek nevét, de a sajtó úgy értesült, hogy Nik Wallenda világhírű kötéltáncos famíliájának néhány tagja is köztük lehet.

Annyit Wallenda is elárult, hogy a sérültek között van a nagynénje. Az artisták 5-9 méteres magasságból zuhantak a földre, miután egyikük elveszítette az egyensúlyát.

A cirkuszigazgató nem tulajdonított nagyobb jelentőséget az incidensnek, “a cirkusz világa már csak olyan, hogy előfordulnak balesetek, a műsornak folytatódnia kell”, mondta. A fontos az, hogy senki sem halt meg vagy lett nyomorék – tette hozzá.

A légtornászok emberpiramisa lett volna a két nap múlva kezdődő új műsor fénypontja, amely Wallenda közlése szerint nem marad el.

Nik Wallenda már a hetedik nemzedékét képviseli a híres artistadinasztiának. A 38 éves kötéltáncos, aki egyebek között azzal lett világhírű, hogy átkelt a Grand Canyon és a Niagara vízesés fölött egy kifeszített kötélen, szintén részt vett a produkcióban segítőként, de nem sérült meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top