Szabadidő

Brazil szexbomba előtt tiszteleg a Google

Ha csütörtökön a Google kereső oldalára kattintotok, rendkívül színes és vidám logót láthattok. Csöppet sem véletlen, hiszen az egyik leghíresebb brazil szexbomba 108. születésnapjára emlékeznek.

Érdemes csütörtökön a Google böngészőjére legalább egyszer rákattintani. Ugyanis olyan vidám és színes logót láthattok, amilyet nagyon ritkán. Ezen a borongós februári napon pedig azonnal jobb kedvre derít. Mi már szinte halljuk a vérpezsdítő latin dallamokat is.

A logó csöppet sem véletlen. A Google ugyanis így emlékezik a mai napi születésnapos egykori szexbombára, Carmen Mirandára. A brazil énekesnő ma lenne 108 éves.

A gyönyörű Carmen 1909. február 9-én született, és tragikusan rövid életet élt. 46 évesen, 1955. augusztus 5-én halt meg. A portugál születésű, gyermekkorában Brazíliába költöző énekesnőt és táncosnőt fénykorában a brazil szexbombának neveztek.

Korán felfedezték a szívesen és csodásan éneklő fiatal nőt, hamarosan pedig a Rio de Janeiró-i rádióban találta magát. A húszas évek második felében már a brazil lemezipar szupersztárjaként ünnepelték.

Carmen Miranda tizennégy hollywoodi filmben kapott szerepet. Az ötvenes években rászokott az amfetaminra, és többféle altatót is szedett. Otthonában, szívrohamban hunyt el.

Brazil szexbombára emlékezik a Google
Brazil szexbombára emlékezik a Google

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top