Szabadidő

Minden rekordot megdöntött a katari légitársaság

Soha nem repült még egyetlen repülőgépe sem ilyen hosszú útvonalon, mint a Qatar Airways Doha-Auckland járata. A légitársaság minden eddigi repülési rekordot megdöntött.

A világ leghosszabb repülőjárata ugyanis vasárnaptól a katari Doha és az új-zélandi Auckland közötti útvonal. A Qatar Airways Boeing 777-es repülőgépe a 14.535 kilométeres távolságot a Doha-Auckland irányban 16 óra 20 perc alatt, míg visszafelé a szél és a Föld forgása miatt 17 óra 30 perc alatt tette meg. Ezzel a légitársaság minden korábbi levegőben töltött rekordot megdöntött. Ilyen távolságra leszállás nélkül korábban egyetlen járat sem repült.

A hasonlóan hosszú járatokon általában négy pilóta és hozzávetőleg 15 légiutas-kísérő váltja egymást és teljesít szolgálatot.

Az eddigi leghosszabb, 14.200 kilométeres távolságot, az Emirates légitársaság üzemeltette Dubaj és Auckland között. Az első gépet 2016 márciusában indították.

A világ leghosszabb útvonala immár a Doha-Auckland közötti repülőút

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top