Szabadidő

Éjjel-nappal tömik a kátyúkat Budapesten

Százával keletkeznek az új kátyúk Budapest útjain, a BKK Közút három műszakos munkavégzést rendelt el, zsákos aszfalttal tömik be az igazán nagy kátyúkat.

Betett a budapesti úthálózatnak a hőingadozás. A harmincfokos hőmérséklet-változás miatt a főváros útjain naponta négyszáznál is több új kátyút regisztrál a BKK Közút Zrt., ami miatt már három műszakban dolgoznak a cég munkatársai. Tizenhét útellenőr járja a várost éjjel-nappal, a kátyú regisztrálása után egyből indul az aszfaltozó brigád, hogy betömje azt.

“Az egyik nap mínusz 10-15 fok volt, a másikon meg már plusz 15, és ez sajnos nem tett jót a fővárosi úthálózatnak, több száz kátyút regisztrálunk naponta. El is rendeltük a három műszakos munkavégzést. Az útellenőrök folyamatosan járják az úthálózatot, és ahol nagyon nagy kátyút találnak, ott zsákos aszfalttal be kell tömniük az utat” – mondta az InfoRádiónak Almássy Kornél, a BKK Közút Zrt. vezérigazgatója.

Múlt hét csütörtökön 450 kátyút regisztráltak, ami hétszerese a megszokottnak. A végleges javításokkal a BKK Közút vár tavaszig, így addig csak kitáblázzák a veszélyt, vagy ha nagyon nagy a kátyú, ideiglenes tömést alkalmaznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top