Szabadidő

Párra vár a kecskeméti kis szurikáta

Akár önálló kolóniát is alapíthat az a kis szurikátakölyök, akit a mamája kitagadott a budapesti állatkertben, és most Kecskeméten gondozzák. Ha eléggé megerősödött, tavasszal már bele is vághat a családalapításba.

November óta eddig teljesen titokban élt egy kis nőstény szurikátakölyök a Kecskeméti Vadaskert igazgatójának irodájában. A kegyetlen hidegben csak itt tudtak állandó meleget biztosítani a kis mongúzfélének. A kölyök azután került Kecskemétre, hogy budapesti kifutójában elgyengülve találtak rá, miután az anyja nem gondozta tovább. Hiába erősödött meg, a családja már nem fogadta vissza. Így került teljesen titokban a hírös városba, egész pontosan a vadaskert igazgatójának irodájába, ugyanis az eredetileg neki kialakított, infralámpával állandó hőmérsékleten tartott helyiséget a maláj harci tyúknak és a legnagyobb hidegben kikelt kilenc csibéjének kellett átengednie.

Tokovics Tamás igazgató szobájában azonban szintén folyamatos meleget tudnak neki biztosítani, és ott szabadon jöhet-mehet kedvére. Kapott homokot, hogy kaparászhasson, és búvóhelyet is kialakítottak neki. Az igazgatóhelyettes szerint sokat játszik, plüssállatai között szívesen alszik, és szépen fejlődik.

Jelenleg két idősebb hím szurikáta lakója van a Kecskeméti Vadaskertnek. Amennyiben sikerülne tavasszal a kis nősténynek valamelyik állatkertben megfelelő párt és társakat is találni, egy új kolónia alapítói lehetnének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top