nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ilyen a Balatonátcsúszás 210 perc alatt

Ilyen a Balatonátcsúszás 210 perc alatt

Ha már egyszer igazi tél és január van, és a Balaton jege is korcsolyázásra alkalmas, akkor miért is ne lehetne egyik partról a másikra átcsúszni rajta. A Balaton átúszásához hasonlóan, néhány fiatal úgy döntött, átcsússza a tavat. Közben csodás fotókat készítettek. Óriási!
NLCafé
f Ajánlom

A káprázatosan szép fagyos Balatont napok óta vastag jég fedi. Egyre többen merészkednek a jégre, hogy a part közelében sétáljanak, korcsolyázzanak. Néhányan pedig egészen különleges megmérettetésre vállalkoztak. A Balaton átúszásának ötletéből indulva, Siófokról indulva Alsóörsre csúszkáltak, korcsolyáztak át a tavon.

Orbán Kinga Réka barátaival szombaton vállalkozott a Balaton átkorcsolyázására. Beszámolója szerint 210 perc, vagyis 3 és fél óra alatt tették meg a 11 kilométeres távot. Siófokon startoltak, ahol a viszonylag sima jégen 3-4 kilométert korcsolyáztak, majd a jégtorlódások és rianások miatt bakancsban folytatták a csöppet sem veszélytelen kirándulást. Aztán az északi parthoz közeledve ismét visszakerültek a korcsolyák, így tették meg az utolsó 2 kilométeres távot és érték el az alsóörsi mólót.

Kinga a met.hu oldalnak összegezte a balatoni korizást: Barátaim megfelelő mentőeszközökről is gondoskodtak, hogy ne történhessen baj. Egyedül és hozzá nem értőként ez veszélyes lett volna. Nagyon szép volt. Hihetetlen mennyi formája van a jégnek.

A csipetcsapat nem mindennapi teljesítményéhez az NLCafé is szívből gratulál.

Átcsúszták a Balatont

 

Megosztás Facebookon