Szabadidő

Ezt a gyönyörű lánynevet kapta a fővárosi állatkert kis zsiráfja

A budapesti állatkert tüneményes zsiráfbébijének közönségszavazással választottak nevet. Kétségtelen, hogy jelen pillanatban ő az állatkert sztárja. És végül is hogyan zárult a szavazás, és hogyan hívják a kis zsiráfot? Eláruljuk.

A fővárosi állatkert újévi zsiráfszaporulatáról természetesen az NLCafé is beszámolt. Gondozói a közönség segítségét kérték a névadáshoz. A szavazás a múlt héten zárult, és most már azt is tudni lehet, milyen gyönyörű nevet kapott a kis zsiráf.

Nos, a többség úgy döntött, a zsiráfbébihez leginkább a Sauda név illik. A kislány zsiráf az állatkert első újszülöttje 2017-ben.

A fővárosi állatkert zsiráfcsaládjának legifjabb tagja immáron tehát Sauda. Az arab eredetű lánynév jelentése: “jó szerencsével megáldott”. Ugyanakkor a név elterjedt Kelet-Afrikában is, ahol viszont valószínűleg nem átvétellel, hanem önállóan, az arab hatástól függetlenül alakult ki. A szuahéli nyelvben például sötétebb tónusú bőrre, sötétebb arcszínre utaló névként használatos.

A Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb sztárját természetesen bármikor ti is megnézhetitek élőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top