Szabadidő

Új tulajdonosa van a Sziget fesztiválnak

Nagy bejelentést tett ma a Sziget fesztivált is rendező Sziget Kulturális Szervezőiroda: eladták a cég többségi tulajdonjogát egy befektetőnek. A fesztiválokért továbbra is Gerendai Károly és csapata felel.

Eladták a Szigetet egy nemzetközi tőkebefektető cégnek. Az új többségi tulajdonos a Providence Equity Partners lesz, ám az eddigi tulajdonosok jelentős tőkehányadot és a menedzsment jogokat is megtartják, és ők látják el  továbbra is a portfólióban található fesztiválok, a Sziget Fesztivál, a Balaton Sound, a Telekom VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget operatív vezetését.

“A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével, még erősebb pozícióba hoz minket” – mondta Gerendai Károly.

Tegnapi hír, hogy a Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja a 2016-os év legjobb európai fesztiváljait versenyre hívó European Festival Awardson. Az elmúlt években a Sziget két alkalommal nyerte el a legjobb nagyfesztiválnak járó díjat, egy alkalommal pedig a Best Line Up kategóriában bizonyult a legjobbnak. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top