Szabadidő

Lottónyeremény ígéretével ver át a jósnő

Egy kilencezer forintos eszközt akarnak eladni a lottónyereményre áhítozó embereknek, egy valószínűleg nem is létező jósnő nevében.

Egy Donatella Reyes nevű jósnő nevében küldenek levelet, melyben egy harmonizátor nevű eszközt ajánlanak megvételre. Ennek segítségével állításuk szerint nyerni lehet a lottón, és ehhez nem kell mást tenni, mint a harmonizátort a ház egyik sarkában elhelyezni – írja a Bors. Kilencezer forintba kerül, és harminc napon belül vissza is lehet küldeni.

A lap megtudta azonban, hogy a jósnő valószínűleg nem létező személy, korábban azonban már egy talizmánt is reklámoztak a nevével.

A megrendeléseket intéző cég szintén igencsak kétesnek tűnik: a Gazdasági Versenyhivatal 12,5 milliós bírságot szabott ki rá, mert azt állították egy ételről, hogy gyógyhatású. A mosonmagyaróvári vállalkozásnál ráadásul hivatalosan nem dolgozik senki, mégis 160 millió forintos nettó árbevétele volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top