Szabadidő

Biztonságos jégpályák a Balatonon

Sokak örömére kijelölték az első hivatalos jégpályákat a Balatonon. Elsőként Siófok és Keszthely önkormányzata nyitja meg biztonságos jégpályáit a városi strandokon.

A tartós hidegnek köszönhetően immár 17-18 centiméter vastagságúra hízott a jég a Balatonon, ami már kellően szilárd és biztonságos ahhoz, hogy korcsolyázzunk rajta. Legutóbb hat éve, 2011-ben volt utoljára sportolásra alkalmas a Balaton jege, így érdemes kihasználni az alkalmi jégpályákat.

Keszthelyen már vasárnaptól, míg Siófokon keddtől várja kijelölt jégpálya a korcsolyázni vágyókat a városok strandjain, ahol lehet korcsolyát is bérelni, forraltborozni is. Bár mindkét város műjégpályát is üzemeltet, a szabad vízi korcsolyázás sokkal több embert vonz. Várhatóan egyre több nagyobb város nyit majd szabad strandján jégpályát, ám a szakemberek azt kérik, hogy csak ezeken a pályákon korcsolyázzanak az emberek. A tavat jelenleg vékony hóréteg fedi, ami ellepi a kisebb egyenetlenségeket, rianásokat is, amelyek balesetet okozhatnak.

Az északi parton különösen veszélyes a jég azokon a helyeken, ahol a szél korábban feltörte a jeget, mert az újrafagyott részek még nem elég vastagok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top