nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Jótékonyan hat a gyerekekre a meditáció

Jótékonyan hat a gyerekekre a meditáció

A gyerekek kiegyensúlyozottabbak, vidámabbak – így hatnak a kicsikre a meditációs foglalkozások. A nagy sikerre való tekintettel januárban újra indítják a kifejezetten gyerekek részére összeállított kurzusokat.
NLCafé
f Ajánlom

A meditáció megtanulásával és gyakorlásával a gyerekek jobban megismerhetik és megérthetik önmagukat, a világot és embertársaikat. Az ősszel Esztergomban és Nyergesújfalun gyerekek részére indított meditációs foglalkozások első tapasztalatai szerint a kicsikre rendkívül pozitívan hatnak a meditációs gyakorlatok.

Matolcsi Zoltán, a foglalkozások vezetője szerint a gyerekek szívesen járnak a meditációs csoportokba, melynek szüleik épp oly örülnek, hiszen csemetéjük egészségesebbé, vidámabbá, nyugodtabbá és türelmesebbé válik a rendszeres gyakorlás hatására.

A szakember kifejtette, a meditáció célja a gondolatok lecsendesítése, a gondolatmentes állapot elérése, a belső béke, a lelki nyugalom megtapasztalása és mindennek fenntartása. A mai felgyorsult világban még fontosabb, hogy rendszeresen nyugalmat, belső békét és csendet találjunk rohanó mindennapjaink sűrű óráiban. Ehhez pedig tökéletes módszer a rendszeres meditáció.

A gyerekek a rendszeres gyakorlással megtanulják a stresszkezelés egyszerű és hatékony módját, testileg, lelkileg és szellemileg egészségesebb, teljesebb életet élhetnek. A sikerre való tekintettel az Esztergomban és Nyergesújfalun szervezett meditációs foglalkozásokat januártól ismét elindítják – tudta meg a kemma.hu.

Megosztás Facebookon