Szabadidő

Ilyen karácsonyfadísz tutira nem szeretnél

Ez bizony nem a legújabb karácsonyfatrend. Sőt, igencsak hajmeresztő lehetett, amikor az ausztrál hölgy észrevette a feldíszített fára csavarodott kígyót. Ausztráliában a veszélyes hüllők a nyílászárókon át kúsznak be a lakásokba. A kígyók befogására szakosodott férfi szerint bárhová bemászhatnak, a mosógépbe, a csizmákba, a konyhaszekrényekbe, a kutyaházakba, de még a vécékbe is.

A Melbourne-ben élő asszony hidegvérét megőrizve azonnal hívta a kígyók befogásához értő szakembert, amikor meglátta, hogy a feldíszített karácsonyfára tekeredett az egy méter hosszú hüllő.

A szakértő szerint a tigrispitonok nagyon veszélyesek, és mindössze egy nyitott ajtóra van szükségük, hogy belopóddzanak az otthonokba. Ez az állat a karácsonyfára csavarodva akart elrejtőzni.

Az asszony, mielőtt kiment volna a házból, az ajtó- és ablakréseket törölközővel eltömte, majd telefonon hívta a kígyószakértőt. A tigrispiton egyébként védett állat Ausztráliában, befogását ezért is csak hozzáértők végezhetik. Miután a férfi kivitte a házból a hüllőt, természetes élőhelyére szállította, és ott engedte szabadon.

Kígyó tekeredett a karácsonyfára

(BBC News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top