Szabadidő

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam – Gábor Zsazsa élete

Megannyi rejtély és kaland övezete Gábor Zsazsa életét. A vasárnap elhunyt magyar származású hollywoodi díva hódításainál is érdekesebb volt, hogy szeretett nővére hogyan lett az ellensége, és mivel haragította magára a teljes Hilton családot.

Gabor Zsazsa december 18-án elhunyt – adta hírül ügynöke. Minden hír arról számol be, hogy a magyar származású díva 99 éves volt. Csakhogy az az igazság, egyáltalán nem tudjuk pontosan, hány éves is volt Gabor Zsazsa. Egyesek szerint ugyanis 1917-ben született, mások viszont úgy vélik, hogy 1914-ben látta meg a világot. Egy biztos, hivatalosan február 6-án született Gábor Sári nevén. A fővárosi Gyémántház nevű ékszerbolt dúsgazdag tulajdonosának tündérszép lánya volt (testvéreivel Évával és Magdával együtt). Remek neveltetést kapott, még svájci magániskolában is tanult.

1936-ban őt választották Miss Hungarynek – ekkor fedezte fel a híres bécsi tenor, Richard Tauber, aki vendégszereplésre hívta egy divatos operett szubrettszerepére. A Miss Hungary címről azonban Zsazsának később le kellett mondania, mert fiatalsága miatt diszkvalifikálták.

Gábor Zsazsa

Gábor testvérek Sári, Éva és Magda

Gábor Zsazsa

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam.

Szereplését a bécsi színházakban egy gyors házasság, majd egy gyors válás követte. Első férje egy török diplomata volt, majd a csalódás egyenest Los Angelesbe, Hollywoodba repítette. Egyik nővére már ott élt, és ott építette fel jövőjét Zsazsa is. Második férje Conrad Hilton hotelcézár, a szállodalánc megalapítója volt. A Hilton családdal egyébként Zsazsának nem volt igazán jó a kapcsolata, miután életrajzi kötetében a színésznő azt állította: Conrad Hilton megerőszakolta, így ejtette teherbe. Zsazsa útjait nemcsak híres és tehetős férjei segítették az élete során, de maga a díva is remekül felépítette a róla kialakított képét. Bárhol jelent is meg Hollywoodban, lépten-nyomon azzal dicsekedett, hogy Attila és Dzsingisz kán vére folyik az ereiben. Természetesen az amerikaiknak fogalmuk sem volt arról, hogy ez nem igaz.

Gábor Zsazsa

 Az ötvenes években készült filmjeiben fűzőből kibuggyanó dús mellével, hatalmas szőke hajkoronájával, darázsderekával el tudta bűvölni a férfiakat, és utánzásra késztette a nőket. Bár Gábor Zsazsát szerette a sajtó a “buta szőkének” beállítani, a színésznő nagyon is okos volt. Mindennek bevasalta az árát, nem ismert gátlásokat, és semmit nem hagyott annyiban. Híres mondása volt az is, miszerint:

Sohasem gyűlöltem meg egy férfit annyira, hogy visszaadjam neki a tőle kapott gyémántokat.

Valóban falta a férfiakat?

Elválni valakitől, csak mert nem szereted, legalább olyan butaság, mint megházasodni, csak mert szereted.

Nos a nyilvánosság előtt felvállalt kapcsolatainak száma több, mint száz. A már említett török diplomatán és színészen kívül, ott volt Kemal Atatürk politikus, számos herceg és gróf, megannyi milliárdos, köztük Ali Khan, a művészvilág legendái: Frank Sinatrától, Richard Burtonön át Sean Conneryig. Harmadik férje George Sanders volt, aki a válást követően oltár elé vezette Zsazsa nővérét Magdát.

Gábor Zsazsa
Gábor Zsazsa

Botrányok

Férfiügyein kívül egyre színesebb botrányokkal került be a lapokban a 80-as években. Egyszer például azért tartóztatták le, mert arcon vágott egy rendőrt, aki igazoltatni akarta a sztrádán. 2002-ben ittasan vezetett, és balesetet szenvedett, két évvel később pedig öngyilkosságot kísérelt meg.

Gábor Zsazsa

Saját bevallása szerint életét egy következő férj, Frédéric von Anhalt herceg mentette meg, akinek viszonya volt a tragikusan fiatalon elhunyt Playboy-modell Ann Nicole Smith-szel, miközben Zsazsa agyvérzése után lábadozott a kórházban. 2010-ben ismét balesetet szenvedett, egy évvel később pedig ismét kórházba került.

Gábor Zsazsa

Csakhogy nem mindenki nézte jó szemmel ezt a kapcsolatot. Köztük volt Gábor Zsazsa második házasságából született lánya is, aki harcban állt anyja akkori férjével Frederic von Anhalttal. Francesca Hilton úgy vélte, a férfi elszigeteli anyját a családjától, és pénzügyeit is rosszul intézi. Mostohaapjával olyannyira megromlott a viszonya, hogy volt idő, amikor bírói végzés kellett ahhoz, hogy Anhalt engedélyezze Hilton látogatását anyjához. 2015-ben élete legfájdalmasabb pillanatait élte meg az akkor már nagybeteg Gábor Zsazsa, ugyanis abban az évben szívroham és agyvérzés következtében hirtelen meghalt az akkor 67 éves lánya.

Gábor Zsazsa

Gábor Zsazsa utolsó éveiben ágyhoz kötött betegként élt Bel Air-i otthonában. Szélütés érte, csípőtörést szenvedett, fél lábát amputálni kellett. 2016 februárjában ismét kórházba került. Akkor légzési nehézségek miatt vitték el otthonából a sürgősségire. Állapota egyre romlott, a halála előtti hetekben pedig férje úgy nyilatkozott, hogy a színésznő örök nyughelyéül Budapestet jelölte meg. “Természetesen teljesítem az utolsó kívánságát” – mondta Frédéric von Anhalt herceg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top