Szabadidő

Van, ahol már halálbüntetés jár a szelfizésért

Szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a thaiföldi Phuket szigetének nemzetközi repülőterénél: aki a kifutópálya közelében szelfizik, súlyos büntetést kaphat, akár halálra is ítélhetik.

Phuket repülőtere a tengerparton fekszik, a kifutópálya egy strandnál ér véget, és a turisták előszeretettel fényképezkednek az alacsonyan szálló gépekkel. Phuketben biztonsági okokból vezették be a szelfizésre vonatkozó szigorú korlátozásokat a kifutópálya mellett, ahol thai, angol és kínai nyelvű figyelmeztető táblákat is kihelyeztek. A repülőtér arról is beszámolt, hogy a tiltott zónát szögesdróttal kerítették el.

Ez is érdekelhet Megnézem

A helyi sajtó nem tud arról, hogy a szelfiző turisták veszélyeztették volna a repülés biztonságát, csak arról, hogy a pilóták szerint a gépek zaja halláskárosodást okozhat, valamint a hajtóműből kiáramló hő akár égési sérüléseket is eredményezhet.

Van, ahol már halálbüntetés jár a szelfizésért

Aki a tiltás ellenére belép a kijelölt biztonsági övezetbe, az öttől húsz évig terjedő vagy akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, de a helyi sajtó szerint az sem kizárt, hogy a “szelfibűnözőkre” halálbüntetést szabjanak ki. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top