Szabadidő

Levadásszák a városi vadakat Pécsett

Pécs belterületén annyira elszaporodtak a vadak, hogy két hónapos kilövési engedélyt adott ki rájuk a Baranya Megyei Rendőrkapitányság. Arra kérik a lakosságot, hogy az érintett területen óvatosan közlekedjenek.

Lakossági nyomásra engedélyezte a belterületi vadászatot a Baranya Megyei Rendőrkapitányság Pécsett, ugyanis a város Makár-tető – Völgyi dűlő – Felsőmakár dűlő által határolt erdős területén rendre feltűnő vaddisznók és szarvasok feldúlják az ott élők kiskertjeit, illetve a lakók fenyegetve érzik magukat a vadállatok állandó jelenléte miatt. A rendőrség szerint mivel a terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, a vadak átterelésére nincs lehetőség, ezért más megoldást nem találtak, mint az állatok leölését.

Tehát 2016. december 15-e és 2017. február 28-a között a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban számíthatnak fegyverropogásra a környéken élők. A kiskerteket feldúló vadakat a Hosszúcsér Vadászegylet tagjai intézik el.

bama.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top