Szabadidő

Szakított az ENSZ Wonder Womannel

Wonder Woman már nem az ENSZ tiszteletbeli nagykövete, miután múlt pénteken véget ér a képregényhős küldetése. Leváltására petíciót nyújtottak be ellenzői, amit negyvenötezren írtak alá.

Péntektől már nem az ENSZ nők és lányok felemelkedéséért küzdő tiszteletbeli nagykövete Wonder Women. Bár a képregényhős leváltásáért petíciót indítottak, amit tegnapig 45 ezren írtak alá, az ENSZ csak annyit közölt ezzel kapcsolatban, hogy a kitalált karakterekre épített kampányok általában nem tartanak tovább néhány hónapnál. Korábban Micimackót nevezte ki a barátság tiszteletbeli nagykövetévé az ENSZ, Csingiling tündért pedig a zöld ügyek élharcosává. Legutóbb idén márciusban az Angry Birds nagy sikerű animációs film főhőse, Red lett a klímaváltozás elleni harc tiszteletbeli nagykövete.

Wonder Womennel az volt a baj az ellenzők szerint, hogy a figura összeegyeztethetetlen a tisztség nőket támogató céljaival: “a képregényhős jelenleg egy nagy mellbőségű fehér nő, akiknek testarányai a valóságban elképzelhetetlenek”. A képregényt kiadó DC mégis elégedettnek tűnt hősnője megbízatásával, mivel a Csodanő “a békért, az igazságosságért és az egyenlő jogokért harcol”. Wonder Woman 75 éve lelkesít sokakat, és jóval nagyköveti megbízatása lejárta után is ezt fogja tenni – mondta Courtney Simmons, a DC szóvivője.

A Csodanő című képregény az 1940-es évek elején született, azóta számos televíziós és filmfeldolgozás is készült belőle. Legutóbb Gal Gadot izraeli színésznő öltötte magára a Csodanő-jelmezt Zack Snyder Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című szuperhősfilmjében, ám hamarosan érkezik a moziba önálló filmje is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top