Szabadidő

Azután, hogy 20 évig kínozták, végre jóra fordult a cirkuszi medve sorsa

Cholitát több mint két évtizedig egy szűk ketrecben tartották, levágták a lábujjait és éheztették. Állatavédők jóvoltából költözhetett vissza a dzsungelbe.

Pedig a nőstény medve, aki a borzasztó körülmények miatt az összes szőrét elvesztette, már nem reménykedett abban, hogy a sorsa valaha is jobbra fordul majd. Több mint 20 évet töltött a cirkusszal, ahol a fellépéseit leszámítva egy szűk ketrecben töltötte a napjait.

Azután, hogy 20 évig kínozták, végre jóra fordult a cirkuszi medve sorsa

Hogy a vadon befogott medvét engedelmességre bírják, kiképzői levágták a lábujjait és a fogait is kiütötték. A mackó a cudar bánásmód miatt letargiába esett, és az összes szőrét elveszítette. Az Animal Defenders International állatvédő szervezet képviselői ebben az állapotban találkoztak vele először: az első pillanatban tudták, hogy kerüljön bármibe is, kiszabadítják a nőstény medvét.

Végül hetekig tartó egyezkedés és hónapokig tartó felkészülés után, Cholita kiszabadulhatott a ketrecből, és most az ADI kifejezetten neki kialakított erdei kifutójában töltheti a napjait. Evéssel, alvással, szomszédolással és egy kis játékkal.

 

 

Olvass még többet állatvédőkről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top