Szabadidő

Elpusztult a bécsi állatkert pandája

Long Hui hasában tumort fedeztek fel, vizsgálat közben múlt ki. Öt kölyke gyászolja.

Pénteken elpusztult a bécsi állatkert pandaikreinek apja, Long Hui. Az állat már november közepe óta intenzív orvosi kezelés alatt állt, alig evett, kedvetlen volt, és lefogyott, miután hasában egy tíz centiméteres tumort fedeztek fel.
    
A Schönbrunni Állatkert közleménye szerint, mivel az állapota drasztikusan romlott, a kínai szakértőkkel egyeztetve úgy döntöttek, hogy CT-vizsgálattal állapítják meg, műthető-e még a panda, az altatás alatt azonban szíve felmondta a szolgálatot.
    
Az orvosok megállapították, hogy Long Hui már inoperábilis volt, tüdejében olyan elváltozásokat találtak, amelyek áttétekre utalnak. 

 

A hím pandának négyszer születtek ivadékai az osztrák főváros állatkertjében, legutóbb idén augusztusban jöttek világra Fu Feng és Fu Ban nevű ikrei. Első három kölyke, Fu Long (2007), Fu Hu (2010) és Fu Bao (2013) már visszakerült minden panda hazájába, Kínába. 
    
Long Hui 2000. szeptember 26-án született a Wolong kínai pandaszaporító állomáson. Yang Yang nevű nőstény partnerével együtt 2003. március 14-én érkezett a Schönbrunni Állatkertbe, kölcsönbe kapták Kínától. 

Long Hui, itt még a családjával:

   
 Ez volt európai állatkertben az egyetlen olyan pandapár, amely természetes úton szaporodott. Yang Yang és Long Hui az elmúlt években már “külön lakott”, és csak a párzás idejére jött össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top