Szabadidő

Elkészült a Himnusz képregényváltozata is

Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, Arany János és Ady Endre versei mellett Kölcsey Ferenc Himnuszát is képregényes formába öntötték egy, a tüdőgyulladás veszélyeire figyelmeztető kampány keretében.

Ady Endre Harc a Nagyúrral című verséről már mi is beszámoltunk, most pedig a Himnuszon a sor. A Nyugdíjasok Országos Szövetsége által indított Életben maradnának című kampány a tüdőgyulladás megelőzhetőségére hívja fel a figyelmet. A kampányban szereplő költők mindannyian emiatt vesztették életüket.

Az Ady-művet Gáspár Tamás és Cserkuti Dávid ültették át képregényes formába, Kölcsey alkotásának pedig Farkas Lajos, a történelmi képregényeiről nemzetközi szinten is ismert művész, valamint Korognai Dávid illusztrátor közös munkája adott új formát. Kölcsey Ferenc 1838. augusztusában hűlt meg, amikor utazás közben viharba került. Egy hét szenvedés után 1838. augusztus 23-án halt meg.

Elkészült a Himnusz képregényváltozata is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top