Szabadidő

Elképesztően nyereséges Hajdu Szabolcs új filmje

Immár harmincmillió forintos bevételnél tart Hajdu Szabolcs legújabb filmje, amit másfél millió forintból forgattak. Az Ernelláék Farkaséknál című film emellett számos díjat is besöpört.

Ritka, hogy arányaiban nézve ekkora nyereséget érjen el egy magyar film a mozikban, mint amit Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című kamaradrámájának sikerült. A júniusi világpremier óta a forgatásra költött másfél millió forint eddig hússzorosan térült meg, a vasárnapi adatokkal együtt a film bevétele átlépte a harmincmillió forintot.

Elképesztően nyereséges Hajdu Szabolcs új filmje

A remek bevételi mutatók mellett a filmmel Hajdu Szabolcs filmje a cottbusi filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek járó elismerést, rá egy héttel pedig Isztambulban a Boszporusz Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek és a legjobb vágónak járó díjat söpörte be.

Az Ernelláék Farkaséknál című filmet még december 16-ig vetítik a mozik, illetve a film ötletét adó színházi előadás is járja az országot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top