Szabadidő

Ez lett az év szava Amerikában

Idén az év szava a xenophobia, magyarul az idegengyűlölet lett a Dictionary.com amerikai szótár szerint.

2010 óta minden évben megválasztja az amerikai Dictionary.com az év szavát, ami idén a xenophobia (magyarosan xenofóbia) lett, ami a szótár definíciója szerint “a félelem a külföldiektől, a más kultúrájú emberektől vagy az idegenektől és a gyűlölet irántuk”. Az év szavának kiválasztásban a keresési gyakoriság, illetve a cég szerkesztőinek, marketingeseinek és más szakembereinek javaslata számít.

A xenophobia kereséseinek száma 938 százalékkal emelkedett június 22. és június 24. között, a Brexit-népszavazás június 23-án volt, ugyancsak megugrott a keresések száma Obama elnök június 29-i beszéde után, amelyben arról igyekezett meggyőzni a hallgatóságot, hogy Donald Trump retorikáját nem a populizmus, hanem annál rosszabb, a xenofóbia hatja át.

Azt oxfordi angol szótár is megválasztotta az év angol szavát, amihez két csalódást kellett átélniük a briteknek. Az oxfordiak szerint az év angol szava a post-truth, azaz a posztigazság lett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top