Szabadidő

Így idd, ha valódi élményre vágysz! Vodkás italok ínyenceknek

Míg korábban legtöbbször étkezések alkalmával, társaságban fogyasztották a vodkát, manapság az egyik legkedveltebb koktélalapanyag lett. Nem véletlen a népszerűsége, ugyanis a minőségi vodka minden szempontból ideális arra, hogy izgalmas italok alapját adja.

Vannak olyan italok, amelyek a minőségi vodka sajátos ízével és aromájával lesznek igazán tökéletesek. Szerencsére mivel a fantáziának semmi sem szab határt, számtalan olyan izgalmas vodkás különlegességet kóstolhatunk, amelyek között nemcsak az ínyencek találnak fenséges ízeket, hanem azok is, akik a klasszikus ízeket kedvelik.

Tejkaramellás vodka

Szeretnél karácsonykor valami különlegességgel kedveskedni a szeretteidnek? Az édesszájúak biztosan örülnének ennek a tejkaramellás vodkának. Sőt ha azt is megtudod, mennyire egyszerű elkészíteni, azonnal ilyet csinálsz majd. Egyre figyelj minden vodkás italnál: fontos, hogy minőségi italt válassz alapanyagként, hiszen az adja a finomságok lelkét. A tejkaramellás vodkához nincs szükség másra, csupán 15 deka jóféle tejkaramellre és 4,5 deci kiváló minőségű vodkára. Tedd a karamellt az üvegbe, öntsd fel vodkával és hagyd, hogy az édesség feloldódjon. Óránként rázd össze, hogy gyorsabban menjen. Tökéletes ünnepi ital a koccintáshoz.

Gránátalmás csodavodka

Ha ezt a vodkás különlegességet megcsinálod, biztosan a te italod lesz a legnépszerűbb az ünnepi asztalon. Ugyanis azok, akik szeretik az izgalmas, gyümölcsös ízeket, nem tudnak majd ellenállni a gránátalma zamatának. Ehhez az italhoz is csak néhány dologra van szükséged. Kell 2-3 gránátalma, 1 rúd vanília, 30 deka barna cukor és 7 deci vodka. A megfelezett gránátalmák levét citromfacsaróval nyerd ki, a vaníliából kapard ki a belsejét.

Így idd, ha valódi élményre vágysz - vodkás italok ínyenceknek

Kell egy másfél literes üveg, abba mehet is minden. Addig, amíg a cukor fel nem oldódik, tartsd az italt hűvös helyen. Ha készen van, érdemes leszűrni, és akár kisebb üvegekbe is kitöltheted a szebb tárolás miatt. Ha szeretnéd, tehetsz bele gránátalmamagokat, úgy nemcsak finom, hanem látványos is lesz a nedű az ünnepi asztalon.

Vodka-eszpresszó

A kávé szerelmesei is csodás italt érdemelnek, ami nem más, mint a vodka-eszpresszó. Azt nem ígérjük, hogy könnyen elkészíthető, az ízélmény azonban megéri a belefektetett energiát. Többféle alapanyag kell hozzá, és jó, ha shakered is van. Az összetevőket tedd a shakerbe, és erősen rázd 2 percig. Szűrd le, majd mehet a poharakba. Amire szükséged lesz a koktélhoz: fél deci vodka, fél centiliter cukorszirup, 1 centiliter kávélikőr, 1 csésze kávé. Ha forró a hangulat, mehet bele egy kevés jég is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top