Szabadidő

Derítsd ki a nagy Szívek szállodája-kvízünkkel, mennyire emlékszel kedvenc sorozatodra!

Ha álmodból felkeltve tudod, hány kávét iszik egy nap Lorelai, fújod Rory összes pasijának a nevét, és még az se okoz gondot, hogy megmondd, ki az a Paul Anka, akkor ezt a kvízt imádni fogod.

Mikor először megjelentek a királyi tévé műsorán – ha jól emlékszem, a Szívek szállodája vasárnap esténként ment –, én őszintén, szívből gyűlöltem a Gilmore-lányokat. No, nem azért, mert mondjuk nehezen tudtam azonosulni Lorelai stílusával, vagy mert antipatikus volt Rory, vagy az egész történet úgy anblokk. Nem. Nekem a sorozattal a legeslegnagyobb bajom az volt, hogy anyukám imádta.

Minden áldott vasárnap, mikor jött a főcím, anyukám eldobott kaszát-kapát, és odatelepedett a tévé elé arra az egy órára. Néhány alkalom után már úgy alakította a napi dolgait, hogy a sorozatára mindig legyen ideje. Még arról is megpróbált meggyőzni, hogy nézzük együtt, mert “neked is tetszene. Egy anyáról és a lányáról szól.”

 Nemet mondtam. Dühből. Többször is. Ahogy akkor kiskamaszként kábé mindenre, amit kért tőlem. Aztán évekkel később, mikor a sorozat kijött dvd-n, azt vettem anyunak karácsonyra. Emlékeztem, mennyire szerette, és az ünnep hevében még abba is belementem, hogy együtt nézzük meg az első részt. Meg a másodikat. És a harmadikat is.

Onnantól kezdve volt egy közös programunk: együtt nevettünk Lorelai szövegein, együtt szorítottunk Rorynak, hogy felvegyék a Yale-re és együtt izgultunk azért is, hogy Lorelai végre valahára összejöjjön Luke-kal. Még beszélgettünk is róla. Nem mondom, hogy végül kizárólag a sorozat tette helyre a kapcsolatunkat, de hogy része volt benne, az egészen biztos. 

Alap, hogy a Netflixen ma induló folytatást is együtt nézzük majd. Egy jó bögre kakaóval, takaróba csavarodva, de csak azután, hogy megcsináltuk ezt a nagy Szívek szállodája-kvízt. Ha szereted a Gilmore-lányok történetét, akkor te is imádni fogod, mert kiderül belőle, mennyire emlékszel az apró részletekre. Hajrá!:)

Olvass még többet a Szívek szállodájáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top