Szabadidő

Végre! Jön a Millennium újabb folytatása

Már biztosan tudni lehet, a tetovált hacker lány sorsa újabb izgalmas regényben folytatódik. A Millennium-sorozat legújabb kötetére ugyan még várnunk kell néhány hónapot, de addig is íme, a legfrissebb információk.

A világsikerű svéd Millennium-sorozat legújabb kötete 2017 szeptemberében kerül majd a boltokba. Így tovább követhetjük a tetovált hacker lány, Lisbeth Salander és az újságíró Mikael Blomkvist sorsát.

Stieg Larsson, a Millennium-trilógia szerzője, svéd író, újságíró, az Expo folyóirat szerkesztője 2004-ben váratlanul elhunyt, így már nem érhette meg könyvei hatalmas sikerét. A trilógia első regénye, A tetovált lány 2005-ben, a két további kötet, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől pedig 2006-ban és 2009-ben került a boltokba.

Larsson a Millennium-sorozatot eredetileg tízkötetesre tervezte. Az izgalmas skandináv krimiszériát a szerző halálát követően aztán David Lagercrantz, szintén svéd író folytatta 2015-ben az Ami nem öl meg című bűnügyi regénnyel. Az Alfred A. Knopf könyvkiadó a hétvégén jelentette be, már készül az ötödik regény is, amelyet 2017 szeptemberben vehetnek kézbe az olvasók. A Millennium-sorozatból világszerte eddig 85 millió kötetet vásároltak meg.

A népszerű trilógiából izgalmas mozifilmet is forgattak, előbb Svédországban, majd Hollywood is lecsapott a történetre. A tetovált lányt Rooney Mara és Daniel Craig főszereplésével David Fincher rendezte.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top