Szabadidő

Bulival ünneplik a 30 éves Macskafogót

Szinte hihetetlen, de már 30 éve, hogy bemutatták a Macskafogót.

A Macskafogó 30. születésnapját te is megünnepelheted november 19-én szombaton, 19 órától, a budapesti Toldi Moziban (1054. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.).

Bulival ünneplik a 30 éves Macskafogót

Az eseményen találkozhatsz a rajfilm alkotóival. Biztosan ott lesz: Ternovszky Béla, Benedek Miklós és Béres Ilona, rajtuk kívül pedig várható érkezik Kern András, Haumann Péter és Szombathy Gyula is.

A moziban  az eredeti 35 mm-es kópiáról vetítik le a Macskafogót, majd a közönség kérdezhet az alkotóktól, akik mesélnek a film keletkezéséről, utána pedig tematikus buli veszi kezdetét. Ráadásul dedikált filmplakátokat is lehet majd nyerni.

Az eseményt rajongók szervezik és finanszírozzák, ennek ellenére az professzionális lesz: a házigazdák Szabó Simon színész és Farkas Franciska színésznő lesznek és ott lesz Szirmai Gergő youtuber is. Az alkalomra az eredeti rajzolók bevonásával tervezett meglepetésekkel – például egérvér konzervvel – is készülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top