Szabadidő

Így néznek ki most az idén harmincéves Hegylakó sztárjai

Harminc éve már, hogy Freddie Mercury elénekelte a Hegylakó híres betétdalában, hogy örökké szeretne élni. Ez bizonyos szempontból sikerült is neki, ahogy magának a filmnek is, ám a mozi hatalmas sikeréből nem minden szereplője tudott egyformán profitálni.

Connor MacLeod (Christopher Lambert)

Így néznek ki most az idén harmincéves Hegylakó sztárjai

A jövőre a hatvanadik évét betöltő Christopher Lambert elsőre meglepő választásnak tűnt egy skót felvidékről származó, több száz éves harcos eljátszására, és ha az akcentusával voltak is gondok, az alakítása többi részével feledtette a problémákat a francia színész. Lambert francia származása ellenére sok éven át inkább az angolszász mozi csillaga volt. A Hegylakó-beli szerepe bélyegként égett rá, nem utolsósorban a folytatásoknak köszönhetően, de olyan hollywoodi mozikban is szerepelt, mint a Mortal Kombat, a Fortress – 33 emelet mélyen a pokolban vagy a Fenegyerekek. A neve ugyan ismertté vált, az első vonalbeli sztárok közé mégsem tudott betörni – képes volt visszautasítani Riggs szerepét a Halálos fegyverben –, főképp amiatt, hogy nem túl jó ízléssel rengeteg B-kategóriás filmben vállalt szerepet. Az ezredforduló óta jóval több francia filmben szerepel, mint azelőtt, de manapság már főképp a borászatában, és az ásványvizes cégében leli örömét. Háromszor volt házas, ebből kétszer világhírű színésznők oldalán. Feleségül vette Diane Lane-t, akivel lányuk is született, és néhány éve Christopher Lambert összeházasodott Sophie Marceau-val is, de ez a házasság is válással végződött.

Kurgan (Clancy Brown)

Így néznek ki most az idén harmincéves Hegylakó sztárjai

A kopasz, és egészen brutális kinézetű, túlvilágian gonosz Kurgan gyerekkorom egyik legrettegettebb figurája volt, ráadásul az őt játszó Clancy Brown olyan filmekben borzolta tovább a kedélyeket, mint a Kedvencek temetője 2 vagy A remény rabjai. Ehhez képest véletlenül pár éve belebotlottam egy vele készült videóinterjúba, amiből kiderült, hogy egy csupaszív, jókedélyű alak, akinél kedvesebb figurát nehéz lenne elképzelni. A 192 centi magas Brownra sokáig ráragadt a rosszfiú szerepkör, bár ezt mára sikerült valamelyest tompítani. Egyike a legszorgalmasabban dolgozó hollywoodi színészeknek, minden évben elképesztő mennyiségű filmes és sorozatszerepben látható, nem mellékesen pedig emlékezetes orgánumának köszönhetően felkapott szinkronszínész, akit rengeteg rajzfilmbe (például ő Rák úr hangja a SpongyaBob Kockanadrágban) hívnak el szinkronizálni. Brown magánélete csendes, igazi könyvmoly, aki saját bevallása szerint falja a könyveket. 1993 óta él boldog házasságban Jeanne Johnson producerrel, akivel két közös gyermekük született.

Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez (Sean Connery)

Így néznek ki most az idén harmincéves Hegylakó sztárjai

Egy franciával játszatják el a skótot, és egy skóttal a spanyolt. A Hegylakó szereposztói kétségtelenül nem nemzetiségi alapon gondolkodtak a színészválasztáskor. Sean Connery a nyolcvanas évekre maga mögött hagyta Bondot, és lassacskán kiöregedett a hősszerepekből, így jöhetett a mentor szerepkör, amit rövid időn belül két nagy sikerű produkcióban, az Aki legyőzte Al Caponét című gengszterfilmben, és a Hegylakóban is betöltött. Bár Oscart csak az előbbiért kapott, az utóbbiért is imádták a rajongók, ugyanis régi sármja szakállas, ám nagyon is fitt öregúrként sem kopott meg. A kilencvenes években végig aktív volt, ám Sean Connery a 2003-as A szövetség című film forgatását annyira utálta, hogy eldöntötte: elege van ebből az egészből, és visszavonul. Ehhez azóta is következetesen tartja magát, így maximum csak golf- és teniszpályák közelében lehet őt látni időnként. A 86 éves színész még 1975-ben vette feleségül Micheline Roquebrune-t, akivel azóta is együtt vannak. Gyermekük nem született, Connerynek még az előző házasságából van egy fia, Jason. 1999-ben a People magazin a XX. század legszexibb férfijának választotta őt, és kik vagyunk mi, hogy ezzel vitába szálljunk.

Brenda J. Wyatt (Roxanne Hart)

Így néznek ki most az idén harmincéves Hegylakó sztárjai

Hollywood egyik nagy igazságtalansága – szerencsére azért a nyolcvanas évek óta javult valamennyit a helyzet , hogy míg a férfiak sztárszerepeket kapnak, addig a nők sokszor csak kiegészítők. Roxanne Hartnak hiába jutott egy rendőrnő (törvényszéki szakértő) ígéretes karaktere, ha csak annyi volt a dolga, hogy egy adott ponton összejöjjön a Christopher Lambert által alakított MacLeoddal, akinek így meg kell őt védenie a sátáni Kurgan haragjától. A szerep nem tette őt sztárrá, számára ez csak egy munka volt a sok közül. Karrierje legjobb pillanata a kilencvenes évtizedre tehető, amikor öt éven át fontos szereplője volt a Chicago Hope című népszerű kórházsorozatnak. Roxanne Hart 64 éves elmúlt, máig színészkedik, bár nem halmozzák el emlékezetes szerepekkel. 1985-ben házasodott, és a házasságból két fia született.

Heather MacLeod (Beatie Edney)

Így néznek ki most az idén harmincéves Hegylakó sztárjai

Beatie Edney játszotta a békére vágyó, fennsíkokon bujdosó Connor MacLeod szerelmét és csábító feleségét, akinek elvesztése annyira megviselte az öregedést nem ismerő főhőst. Az akkor még fiatal angol színésznő pályáján a Hegylakó inkább a kivételt jelentette, mint a szabályt, ugyanis ezután többé nem kapott lehetőséget nagyszabású hollywoodi produkciókban (a Hegylakó egyik folytatásában azért visszatért). Edney inkább az angol színház, valamint a televíziózás felé vette az irányt, és máig rengeteget dolgozik a hazája sorozataiban. Az 54 éves színésznő magánéletéről semmi biztosat nem lehet tudni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top