Szabadidő

Mentett kutyájának köszönheti, hogy évek után újra lábra tudott állni

A 70 éves veterán négylábú társának, Tuckernek köszönheti, hogy visszanyerte mozgékonyságát. Mióta összecsiszolódtak, egyik ügyességi versenyt nyerik a másik után.

Ha belenéz a tükörbe, Jack Cotter rá sem ismer magára. Alig néhány évvel ezelőtt még tolószékkel közlekedett állandó hát- és gerincfájdalmai miatt, és ha lábra is állt, legfeljebb alig néhány métert tudott megtenni, azt is csak bottal. Aztán minden megváltozott, amikor feleségével egy idős házaspártól örökbe fogadtak egy három hónapos eleven kiskutyát, Tuckert.

 “Amikor meglátta Jacket, Tucker azonnal az ölébe vetette magát. Szerelem volt első látásra” – mondta a Today.com amerikai hírmagazinnak Nancy Cotter, Jack felesége. Hozzátette, bár férje odáig volt a kiskutyáért, kezdetben csak keveset tudott foglalkozni vele a krónikus fájdalmai miatt. “Javasoltam neki, hogy menjen Tuckerrel kutyaiskolába. Ott találkozott először az agilityvel is.”

Mentett kutyájának köszönheti, hogy évek után újra lábra tudott állni

Nancy elmondta, férje egy idő után csak úgy áradozott az ügyességi feladatokat végző kutyákról, ezért úgy döntött, rábírja férjét, hogy iratkozzon be a képzésre Tuckerrel. “A környezetünkben sokan mondogatták, hogy Jack nem fogja bírni a megerőltető edzéseket, de szerencsére nem lett igazuk.”

 

Tucker és Jack is tehetségesnek bizonyult. Az azóta eltelt években számtalan versenyt nyertek együtt. “Volt olyan verseny, ami előtt pokolian éreztem magam. Aztán beléptünk a pályára, és a fájdalom, mintha elpárolgott volna a testemből” – mondja a 70 éves veterán, aki 1964 és 1970 között tengeralattjárókon szolgált. “Ekkor szereztem a két csigolyatörésemet is” – majd hozzáteszi, akkoriban nem foglalkoztak komolyan az ilyesfajta sérülésekkel: “Amíg nem véreztél, nem volt komoly bajod.”

Mentett kutyájának köszönheti, hogy évek után újra lábra tudott állni

A lelkes kutyabarát most, karácsony közeledtével sem lassít. Tuckerrel javában készülnek a decemberi versenyekre, és remélik, ugyanolyan jól szerepelnek majd rajta, mint a többin. 

Olvass még több megható történetet kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top