nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ma kezdődik az orchideakiállítás

Ma kezdődik az orchideakiállítás

November 10-től 13-ig (csütörtöktől vasárnap estig) rendezik meg Orchidea- és Bromélia Kiállítást a Vajdahunyad várban.
NLCafé
f Ajánlom

Különleges kiállítás az idei, hiszen fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Magyar Orchidea Társaság, a közösség, amely hazánkban terjeszti az orchideák termesztésének kultúráját és megannyi varázslatos kiállítás keretében mutatta be ezeket a lenyűgöző növényeket a magyar közönség számára.

A Magyar Orchidea Társaság idén ősszel ismét a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyönyörű  épületegyüttesében, a városligeti Vajdahunyad várban rendezi meg színpompás orchidea– és broméliakiállítását, amelyen idén is büszkén mutatja be a Phalaenopsisok, Cymbidiumok, Oncidiumok, Dendrobiumok és számos más orchideanemzetség színes kavalkádját. 

A kiállítás nemzetközi vendégei a Német és a Lengyel Orchidea Társaság tagjai lesznek – akik gyűjteményeik büszkeségeivel érkeznek a városligeti seregszemlére.

A kiállítás mellett természetesen ezúttal is lesz vásár. A Múzeum földszintjén sok hazai és külföldi orchidea- és szobanövény-kertészet várja azokat, akik becsempésznének otthonukba egy cserépnyi Tajvant, Hollandiát vagy Olaszországot – egy tő orchidea formájában.

Megosztás Facebookon