Szabadidő

Végre, itt az első magyar okostérkép

Néhány napja ingyenesen elérhető Magyarország első okostérképe. A mobilokra tölthető applikáció segítségével könnyedén bebarangolhatod az ajánlott kerékpáros és gyalogos útvonalakat, a környék legfőbb látványosságait. De a telefon kamerájának használatával számos információ is megjelenik a képernyőn.

Októberben készült el Magyarország első okostérképe. Az ajánlott gyalogos és kerékpáros túravonalakat, valamint a főbb látványosságokat Újbuda Önkormányzata bocsátja rendelkezésre ingyenesen.

A mobiltelefonos applikáció letöltését követően nemcsak a térkép jelenik meg a képernyőn, hanem számtalan információ és fotó arról a helyről, épületről, nevezettségről, ahová a telefon kameráját irányítod. A térképbe navigáló és kereső funkciót is beillesztettek.

A Cartographiával közösen készített térképeket iOS-re és Androidra fejlesztették, amelyhez segítséget nyújtott a BKK és a Magyar Kerékpárosklub is. A mobilapplikáció látványával és szolgáltatásaival egyedülálló felhasználói élményt nyújt, és egészen új szinten mutatja be Újbuda nevezetességeit vagy az ajánlott turistaútvonalakat. Tervezik a térkép bővítését is, így hamarosan elérhetőek lesznek a 11. kerületi szórakozóhelyek, galériák és művelődési házak és azok aktuális programjai.

Fotó: Újbuda Önkormányzata
Fotó: Újbuda Önkormányzata

(Újbuda Önkormányzata)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top