Szabadidő

Íme az év legrejtélyesebb hirdetőoszlopa

Minden bizonnyal az év legrejtélyesebb hirdetőoszlopát helyezték el Budapest belvárosában. Az oszlop nem plakátokat és nem is reklámot rejt, sőt első pillantásra olyan, mintha valaki betörte volna az üvegét.

A különös és igencsak rejtélyes hirdetőoszlopot Budapest ötödik kerületében, a Petőfi Sándor utcában, a Kristóf tér közelében helyezték el. Nincsenek rajta plakátok, sem színes képek, feliratokból is csak néhány. Első pillantásra olyan, mintha az üveg kitört volna, a belsejében lévő dobogóféléről pedig hiányzik valami, aminek ott kellene lennie.

Hogy miért is rejtélyes az oszlop, akkor láthatjátok, ha közelebb mentek, és alaposabban szemügyre veszitek. Az oszlop belsejében üres szobortalapzat áll. Három oldalára pedig három költőnk, Ady Endre, Arany János és Kölcsey Ferenc nevét olvashatjátok. A hirdetőoszlop pedig olyan, mintha a költők megszöktek volna, és csupán sziluettjeiket hagyták maguk után. A rejtély megoldásában az oszlopon látható felirat segíthet. Egyelőre ennyit tudtunk kideríteni.

Rejtélyes hirdetőoszlopok városszerte
Rejtélyes hirdetőoszlop tűnt fel a belvárosban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top