Szabadidő

Björk virtuális valóságban nézhető videoklippel jelentkezik – videó

Az izlandi énekesnő sosem volt a konvencionális megoldások híve. Tavalyi albumáról most több számhoz is készült olyan videó, amelyet 360 fokos virtuális valóságban is meg lehet tekinteni.

Björk, vagyis teljes nevén  Björk Guðmundsdóttir tavaly januárban adta ki legutóbbi, Vulnicura című albumát, ehhez most Warren Du Preez és Nick Thornton Jones készítették el a VR-ben élvezhető látványt. A Stonemilker című szám 360 fokos videóját a New York-i MoMA-ban mutatták be.

Azóta a videó felkerült a YouTube-ra, illetve a készítők gondoltak azokra is, akik okostelefonjukat használják a virtuális valóságban való kalandozáshoz, ezért a klipet külön kiadják iOS és Android operációs rendszerű eszközökre, illetve a Gear VR nevű virtuálisvalóság-szemüvegre is.

A videó azért is különleges, mert úgynevezett binaurális hangot tartalmaz, ami annyit jelent, hogy a zene mellé további frekvenciákat is kevertek, amelyekkel tökéletessé válik a teljes VR-élmény. Alább a Stonemilker teaser-változata látható.

Bár virtuálisvalóság-megoldások korábban is léteztek, ahogy korábban mi is írtunk róla, 2016-ban jutott el oda a technológia, hogy a VR már tényleg az otthoni szórakoztatóelektronikai eszközök közé léphetett. A jövőben számos hasonló megoldás megjelenése várható, akár a mainstreamhez közelebb álló előadóktól is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top