Szabadidő

Emberek! Skandináv filmfesztivál van Budapesten!

Harmadik alkalommal rendeznek Budapesten Skandináv filmfesztivált, az északi filmek magyar rajongói számára: a 2014-es norvég és a tavalyi skandináv filmnapok után idén október 26-30. között a budapesti Art+Cinema artmoziba várják az érdeklődőket.

Az ötnapos Skandináv Filmfesztiválon sok film hazai ősbemutatóját láthatjuk. Az idén a dán, a svéd és a norvég filmek mellett két finn mozi is műsorra kerül. 

Skandináv filmfesztivál van Budapesten

Bergman is ott lesz!

A fesztivál hat játékfilmjét először láthatja a magyar közönség. Lélektani drámától és dokumentumfilmtől a thrillerig és ifjúsági filmekig gazdag menüből lehet válogatni. A fesztivál parádés szereposztású nyitófilmje, a Trespassing Bergman (Látogatás Bergmannál) főhajtás az egyik legnagyobb skandináv filmrendező, Ingmar Bergman előtt.  A nagyjátékfilmekhez társított rövidfilmek tömör ízelítőt adnak az északi életérzésből és humorból. 

Gyakorold a nyelvet!

A mozi az összes fesztiválfilmet eredeti nyelven vetíti. A Best of-játékfilmeket magyar felirattal, a többi játékfilmet magyar és angol felirattal, a dokumentum- és rövidfilmeket pedig angol felirattal láthatják a nézők.

A Skandináv Filmfesztivál megrendezéséhez a Dán Nagykövetség, a Norvég Nagykövetség, Svédország Nagykövetsége, a FinnAgora és az NKA adott támogatást. 

Helyszín: 
Art+ Cinema (1073 Budapest, Erzsébet krt. 39.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top