Szabadidő

A napokban kapta meg az 50 éve postára adott levelet

A jobb későn, mint soha mondás erre az esetre tökéletesen illik. Az ausztrál férfi meghökkenve vette ki a napokban a postaládájából azt a levelet, amit még 1966-ban, vagyis pontosan ötven évvel ezelőtt adtak postára.

A Dél-Ausztráliában élő Tim Duffy éppen a napi küldeményeket vette ki postaládájából, amikor az egyik borítékon igencsak megakadt a szeme. A címzett, a számára ismeretlen Robert Giorgio volt, a levelet pedig 1966-ban, azaz pontosan ötven évvel ezelőtt adták fel Tahiti egyik postahivatalában.

Duffy szerint az 50 éves levelet a korához képest meglepően jó állapotban kézbesítették, csupán a bal felső sarka rongálódott meg picit, amit mintha víz áztatott volna.

A különös küldeményt egy bizonyos Chris Reynolds adta fel, azt írta, “a rendkívül párás időjárás ellenére is nagyszerűen érzi magát”.

Tim nem hagyta annyiban, úgy döntött, összehozza a levél feladóját a címzettel. Az egyik helyi újság segítségével beindult hát a sherlocki nyomozás, amelynek köszönhetően a két egykori jó barát újra találkozhatott egymással. Kiderült, a két férfi együtt tanult Adelaide egyik középiskolájában, majd az egyetemen is jóban voltak, aztán egy idő után eltávolodtak egymástól, és nem tartották a kapcsolatot.

És amikor hosszú évek után ismét találkoztak, elmondásuk szerint olyan volt, mintha csupán napok maradtak volna ki az életükből. Barátságuk ott folytatódik, ahol egykoron megszakadt – köszönhetően az ötven éven át utazó levélnek…

“Greetings from Tahati” – 50 év után kézbesítették a levelet

(Mashable)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top