Szabadidő

Farkas garázdálkodott Tekerőpatakon

Kegyetlen mészárlást rendezett egy farkas Tekerőpatakon. A ragadozó egy faluszéli istállóba szökött be és ölt meg 11 juhot.

Bemászott egy farkas egy tekerőpataki gazda istállójába, és megölt tizenhét birkát. A farkas nem válogatott, a vérengzésben több állatot is megsebesített, de egyet sem evett meg. A falubeliek attól tartanak, hogy a vérszomjas ordas nemsokára újra felkeresi a községet, és újabb áldozatokat szed majd.

Egy ablakot hagyott nyitva szombat este az istálló hátsó falán a tekerőpataki Antal Adorján, de ez végzetes hibának bizonyult. A környéken ólálkodó farkas észrevette a lehetőséget, és élt is az alkalommal. A gazda szerint bár ugattak a kutyák azon az estén is, de mindegyik estén így viselkednek. Az istálló Tekerőpatak szélén áll, a közeli vadállatok mozgását állandóan jelzik az éber házőrzők. A farkas az istállóban igazi vérengzést rendezett, válogatás nélkül gyilkolta le a bárányokat, jerkéket és a kosokat, összesen 17 állattal végzett, és többet megsebesített.

A szekelyhon.ro tudósítója a helyszínen már csak azt látta, hogy a gazda a szomszédokkal együtt a sebesült állatokat vágja le épp, hogy ha az állatorvos engedi, akkor legalább valamit még felhasználhassanak az állatok húsából.

Ebben a hónapban ez már a második farkastámadás a községben, ám egy uniós rendelet tiltja a nagyvadak, így a farkasok és a medvék kilövését. A tekerőpatakiak aggódnak, hogy a jelek szerint odaszokott farkas hamarosan újra visszatér egy kis öldöklésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top