Szabadidő

Benedek Tibor lemondott a kapitányi posztról

Benedek Tibor úgy döntött, hogy a lejáró szerződése után már nem pályázik a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya posztjára. 2013 óta töltötte be a szövetségi kapitányi feladatokat. Benedek egyébként az egyik fővárosi klubnál folytatja pályafutását: az UVSE-nél lesz szakmai irányító.

Lemondott  Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya írja az MVLSZ honlapja. A nemzeti csapattal 2013-ban világbajnoki aranyérmet, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban Eb-bronzérmet szerzett.

Benedek Tibor lemondott a kapitányi posztról

Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat” – fogalmazott Benedek Tibor, akinek december 31-én jár le a szerződése.

A riói olimpia óta több alkalommal beszélgettünk, így nem ért váratlanul Tibi döntése, de nyilvánvalóan nagyon sajnálom” – reagált Benedek bejelentésére Kemény Dénes – “Nagy szakmaisággal, lelkiismeretesen, alázattal dolgozott, de el tudom fogadni, hogy így határozott, miután az elmúlt csaknem négy év második felében az eredmények gyengébbek lettek, mint azt munkájával megérdemelte volna.” A jövőt illetően hozzátette, hogy Benedek Tibor utódjáról a szövetség elnöksége dönt: vagy kijelöl valakit, vagy pályázatot ír ki a tisztségre.

Az MVLSZ október 22-én tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi szövetségi kapitány személyéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top