Szabadidő

Sokkal nagyobb az Univerzum, mint ahogy eddig hitték

Hihetetlen, de a NASA és a Hubble űrteleszkóp eredményei szerint az Univerzum akár 10-szer nagyobb lehet, mint ahogy eddig bárki gondolta volna!

Az Univerzumra így is mint végtelen, felfedezhetetlen és beláthatatlan dologként gondoltunk, ám a NASA és a Hubble űrteleszkóp eredményei abba az irányba mutatnak, hogy a világegyetem határtalanabb, mint ahogy eddig hittük!

Sokkal nagyobb az Univerzum, mint ahogy eddig hitték

 Eddig az volt az elfogadott nézet, hogy az Univerzum 100 vagy 200 galaxisból áll. Ám a legújabb kutatások úgy becsülik, hogy akár 2 trillió galaxis is lehet benne! Egy brit kutatócsoport friss űrfelvételek alapján jutott arra a következtetésre, hogy az Univerzum sokkal nagyobb, mint eddig gondolták. A kutatás vezetője, Christopher Conselice professzor elmondta, hogy a felvételek a galaxisok 90%-át nem tudják rögzíteni, mert azok túl messze vannak. Ez azt jelenti, hogy ennyi galaxis még felfedezésre vár, ám a szükséges eszközök még nem születtek meg. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top