Szabadidő

Sípálya és focipálya épül a Csillaghegyi strand helyén

Ha a tervek megvalósulnak, ezentúl síléccel mehetsz a népszerű óbudai strandra. Az ott lévő fákat viszont kivágják.

Azt írja az Átlátszó, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi strandfürdő területén kialakítandó sípályára és futballpályára.

A felhívás szerint a síelők egy 2188 négyzetméteres pályán csúszhatnának, a focipálya pedig 6867 négyzetméteres lenne.

via GIPHY

Azt már az Index teszi hozzá, hogy a strand területének jelentős részét öreg fák borítják, ezek jó részét természetesen ki kell majd vágni.

A BGYH Zrt. ezt közölte a hír kapcsán: 

Társaságunk a meglévő, használaton kívüli és nagymértékben elhanyagolt sport funkciójú területeket (nagypályás futballpálya, salakborítású futópálya körökkel és aszfaltos teniszpályák) kívánja új hasznosítás alá vonni. Elsődleges tervezési szempont, a területek rendezése és a nagyközönség számára hasznossá tétele. Társaságunknak nem célja a fakivágás, hanem az elhanyagolt, több évtizede gondozatlan cserjés, bokros terület rendbetétele. Előzetes felméréseink szerint, védett fa a területen nem található, a rendezés menetét, a koncessziós eljárás nyertesével kívánjuk meghatározni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top