Szabadidő

Ők a legjobban kereső halott sztárok

Michael Jackson egész egyszerűen képtelenség letaszítani a legjobban kereső elhunyt hírességek listájának éléről.

Hét évvel a halála után is többet keres Michael Jackson minden más elhunyt hírességnél: a néhai énekes 825 millió dolláros (230 milliárd forintos) elmúlt évi bevételével a Forbes magazin évente felállított listáján ismét az első helyen szerepel.

Ők a legjobban kereső halott sztárok

A lista a 2015 októbere és 2016 októbere közötti bevételeket összesítette. A pop királya zsinórban negyedik éve uralja a lista első helyét, idei becsült bevétele is rekordösszeg, több, mint amennyit bármely híresség a halála után valaha keresett egy év alatt.

A Forbes szerint Michael Jackson idei “keresetének” nagy része az örökösök és a Sony lemezkiadó között márciusban kötött egyezségnek köszönhető. A Sony 750 millió dollárért (majdnem 210 milliárd forintért) vásárolta meg Michael Jackson részét a néhai sztár és a szórakoztatóipari cég közös vállalkozásából. Jacksonnak 50 százalékos részesedése volt a Sony-ATV Music Publishing zenei kiadóvállaltban.

Ők a legjobban kereső halott sztárok

A Forbes-lista második helyén a 2000-ben elhunyt Charles M. Schulz, a Charlie Brown- és Snoopy-képregények alkotója áll 48 millió dollárral (13 milliárd forinttal). Őt a szeptemberben 87 évesen elhunyt golfbajnok, Arnold Palmer követi 40 millió dollárral (11 milliárd forinttal).

Elvis Presley (1935-1977) 27 millió dolláros (7,5 milliárd forintos) bevétele a negyedik helyhez volt elég. A pénz elsősorban az egykori sztár turistalátványossággá átalakított gracelandi otthonából származik. A listára két új híresség neve került fel idén, az áprilisban elhunyt Prince az ötödik helyen áll, tavaly október óta 25 millió dollárt “keresett”.

David Bowie rákbetegségben hunyt el váratlanul januárban, alig néhány nappal nagy sikerré vált új albuma megjelenése előtt. Ám ezzel is csak a 11. helyig jutott 10,5 millió dolláros (2,9 milliárd forintos) bevételével.

A Forbes magazin a hagyatékkezelőktől, a hagyatékkal foglalkozó ügyvédektől és szerzői jogi forrásoktól kapott adatokból állítja össze az éves listát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top